Επιστημονικά Πεδία

1ο. Επιστημονικό Πεδίο

Επιστημονικό πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστήμων

2ο. Επιστημονικό Πεδίο

Επιστημονικό πεδίο Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών

3ο. Επιστημονικό Πεδίο

Επιστημονικό πεδίο Επιστημών Υγείας και Ζωής

4ο. Επιστημονικό Πεδίο

Επιστημονικό πεδίο Επιστημών της Εκπαίδευσης

5ο. Επιστημονικό Πεδίο

Επιστημονικό πεδίο Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής

 

 

Στις Εξετάσεις Εισαγωγής δίνονται στους μαθητές και στις μαθήτριες οι εξής δυνατότητες:

 

α. Να δώσουν εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα και να είναι υποψήφιοι/ες σε ένα μόνο Επιστημονικό Πεδίο.

 

β. Αν οι υποψήφιοι/ες επιθυμούν να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα δεύτερο Επιστημονικό Πεδίο, θα πρέπει να επιλέξουν και ένα 5ο μάθημα (Γενικής Παιδείας ή Ομάδας Προσανατολισμού), όπως αυτά περιγράφονται στους πίνακες που ακολουθούν.

 

γ. Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξάρτητα από την ομάδα προσανατολισμού, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από τρία επιστημονικά πεδία το ένα ή τα δύο επιστημονικά πεδία στα οποία θα έχουν πρόσβαση.

 

δ. Στον υπολογισμό των μορίων, δύο από τα τέσσερα μαθήματα που θα αντιστοιχούν σε ένα Επιστημονικό Πεδίο θα έχουν αυξημένο συντελεστή βαρύτητας.

 

ε. Στο 4ο επιστημονικό πεδίο η πρόσβαση είναι εφικτή από όλες τις ομάδες προσανατολισμού.

 

Τέλος,

 

Τα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανά ομάδα προσανατολισμού και ανά επιστημονικό πεδίο περιγράφονται αναλυτικά:

Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών
Ν. Γλώσσα, Αρχαία, Ιστορία
Λατινικά > Ανθρωπιστικές Επιστήμες
Βιολογία Γενικής Παιδείας > Επιστήμες Υγείας (Λάθος επιλογή)
Μαθηματικά Γενικής Παιδείας > Επιστήμες Εκπαίδευσης

Σύμφωνα με το παραπάνω:
α. Αν οι υποψήφιοι εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στα Λατινικά της Ομάδας Προσανατολισμού, τότε έχουν πρόσβαση στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο.
β. Αν οι υποψήφιοι εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, τότε έχουν πρόσβαση με μειωμένα μόρια στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο.
γ. Αν οι υποψήφιοι εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, τότε έχουν πρόσβαση στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο.

Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών
Ν. Γλώσσα, Φυσική, Χημεία
Μαθηματικά > Θετικές Επιστήμες
Βιολογία > Επιστήμες Υγείας
Ιστορία Γενικής Παιδείας > Επιστήμες Εκπαίδευσης

Σύμφωνα με το παραπάνω:
α. Αν οι υποψήφιοι, εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα, επιλέξουν να εξετασθούν στα Μαθηματικά Ομάδας Προσανατολισμού, τότε έχουν πρόσβαση στα Τμήματα του 2ου Επιστημονικού Πεδίου.
β. Αν οι υποψήφιοι εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα, επιλέξουν να εξετασθούν στη Βιολογία Ομάδας Προσανατολισμού, τότε έχουν πρόσβαση στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο.
γ. Αν οι υποψήφιοι, εκτός από τα τρία κοινά μαθήματα, επιλέξουν να εξετασθούν και στην Ιστορία Γενικής Παιδείας, τότε έχουν πρόσβαση στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο.

Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής
Έκθεση, Μαθηματικά, ΑΕΠΠ (Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον)
ΑΟΘ (Αρχές Οικονομικής Θεωρίας) > Οικονομικές - Πληροφορικής
Βιολογία Γενικής Παιδείας > Επιστήμες Υγείας (Λάθος επιλογή)
Ιστορία Γενικής Παιδείας > Επιστήμες Εκπαίδευσης

Σύμφωνα με το παραπάνω:
α. Αν οι υποψήφιοι, εκτός από τα ανωτέρω τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, τότε έχουν πρόσβαση με μειωμένα μόρια στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο.
β. Αν οι υποψήφιοι, εκτός από τα ανωτέρω τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στην Ιστορία Κατεύθυνσης, τότε έχουν πρόσβαση στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο.
γ. Αν οι υποψήφιοι εκτός από τα ανωτέρω τρία κοινά μαθήματα επιλέξουν να εξετασθούν και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), τότε έχουν πρόσβαση στο 5ο Επιστημονικό Πεδίο.

 

ΡΥΘΜόΣ = Γυμνάσιο + Λύκειο

Τετραμελή τμήματα - Ιδιαίτερα μαθήματα

 

O ΡΥΘΜόΣ ξεκίνησε την λειτουργία του το 2008 στην Πάτρα ως φροντιστήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με κύριο στόχο να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα του ιδιαίτερου μαθήματος και του οργανωμένου φροντιστηρίου. Συγκεκριμένα την προσωπική επαφή και μέριμνα ενός ιδιαίτερου μαθήματος, με την οργάνωση ενός φροντιστηρίου.

Έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο φροντιστήριο στην πόλη της Πάτρας που λειτουργεί με αυστηρά περιορισμένο συνολικό αριθμό μαθητών ετησίως (30 μαθητές, περίπου) και αποκλειστικά τετραμελή τμήματα, πετυχαίνοντας την απόλυτη ομοιογένεια, που είναι διαχρονικά το ζητούμενο στα φροντιστήρια της νέας εποχής.
Η ιδέα μάλιστα υλοποιήθηκε, διατηρώντας τα δίδακτρα στο επίπεδο των διδάκτρων ενός μαζικού φροντιστηρίου.

Στον ΡΥΘΜό παρακολουθούμε τις νέες μορφές τεχνολογίας στην εκπαίδευση -και όχι μόνο- και τις εφαρμόζουμε στον χώρο του φροντιστηρίου προσφέροντας την δυνατότητα εξοικείωσης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις εφαρμογές τους στην εκπαίδευση, και όχι μόνο.

Προγράμματα σπουδών

Γυμνάσιο - Λύκειο

 

Τα προγράμματα σπουδών είναι δομημένα στη βάση του ισχύοντος εκπαιδευτικού συστήματος. Οποιαδήποτε αλλαγή στο σύστημα θα επιφέρει και ανάλογη προσαρμογή τους.
To εβδομαδιαίο πρόγραμμα υπόκειται -χωρίς οικονομική επιβάρυνση- σε διορθώσεις για κάλυψη κενών και βελτίωση της επίδοσης, με έκτακτες ώρες, ιδιαίτερα μαθήματα, επιπλέον διαγωνίσματα, ενισχυτική διδασκαλία, κ.λπ.

Τα τμήματα

Στο φροντιστήριο
- Τετραμελή τμήματα
- Ιδιαίτερα μαθήματα

Στο σπίτι
Για μαθητές με πολύ φορτωμένο πρόγραμμα εξωσχολικών δραστηριοτήτων (Ξένες γλώσσες, Γυμναστική κ.τ.λ.) υπάρχει η δυνατότητα τα μαθήματα να γίνονται στο σπίτι.

Επικοινωνία

Θα μας βρείτε
Γούναρη & Σωτηριάδου 46
Πάτρα
Τηλ: 2610 333503
mail: info@rythmospatras.gr

Πρόταση επικοινωνίας
Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, μπορείτε -επικοινωνώντας με το τηλέφωνο 2610 333.503- να κλείνετε το προσωπικό σας ραντεβού για την άμεση ενημέρωσή σας από τον αντίστοιχο υπεύθυνο της διεύθυνσης.

Ευχαριστούμε

Ευχαριστούμε που επιλέγετε το rythmospatras.gr για την δικτυακή σας περιήγηση.
Αν αισθάνεστε ότι έχετε ωφεληθεί ή ζημιωθεί! από τις υπηρεσίες που προσφέρει ο "ΡΥΘΜόΣ" διαδώστε' το και στους φίλους σας.
Με αυτό το τρόπο γινόμαστε όλοι καλύτεροι.

Πρόταση συνεργασίας

Αν σας ενδιαφέρει να συνεργαστείτε με τα φροντιστήρια ΡΥΘΜόΣ ως καθηγητές επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά.

Ανάγκες συνεργασίας παρουσιάζονται πάντα και προκύπτουν ξαφνικά.

Χαμόγελο του παιδιού

© 2017 rythmospatras.gr
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη